menu
person

5:05 PM
Top 15 cele mai tari postere din 2015

Concepte inteligente, opere de artă elegante, idei originale şi îndrăzneţe

Ce este un film fără posterul lui? Adesea primul indiciu care ni se oferă despre film, posterele sunt mai mult decât un simplu instrument de marketing – sunt o formă de artă în sine, care prezintă realizările unora dintre cei mai mari ilustratori și designeri din lume. Anul 2015 a fost rodnic: concepte inteligente, opere de artă elegante, idei originale şi îndrăzneţe... Iată 15 dintre cele mai bune postere ale anului.

Marţianul

Cele mai multe dintre posterele pentru aventura spaţială a lui Ridley Scott au fost dominate de sloganul „Aduceţi-l acasă”, dar în această versiune alternativă, Scott a vrut să scoată artă. Și așa a şi făcut, cu o planetă roșie pictată ca un halou pentru casca lui Matt Damon.

The Revenant: Legenda lui Hugh Glass

Pentru un film care a pus actorii și echipa la grele încercări – furtuni de zăpadă, temperaturi de -25°, un urs grizzly – acest poster este revigorant de minimalist: cerul plumburiu umple spațiul, lumini de jar de la un foc îi dau „scânteia” artistică, silueta minusculă a lui Leo se zăreşte călare. Apăsător și cumva de rău augur.

Explicarea titlului (cu o legendă), avertizează asupra revenirii ca din morți, fantomatice aproape a protagonistului.

The Ant Man: Omul-Furnică

Era de-a dreptul logic şi evident, nu? Toată admiraţia pentru Disney şi Marvel pentru că şi-au transformat investiţia de sute de milioane de dolari într-un poster microscopic – unul dintre cele mai îndrăzneţe, simple şi uluitoare postere ale anului.

Ex Machina

Un poster ideal: pracic, nu dezvăluie nimic, dar sugerează, prevesteşte chiar, ce va fi. Nimic artificial în inteligenţa designerului care l-a creat.

Bunul dinozaur

Posterul iniţial cu urma labei dinozaurului a fost uimitor, dar această variantă franceză (cu un titlu alterantiv) prezintă corespunzător peisajele și decorurile impresionante pe care Pixar a reușit să le scoată din cutia lor de trucuri animate.

Jocurile foamei: Revolta – Partea a II-a

Pe lângă posterele mai convenţionale cu presonajul principal, acest poster care prezintă statuia cu capul retezat al preşedintelui Snow este ca un strigăt puternic de revoltă, ca o instigare la revoluţie.

The Lobster

Pentru un film care îţi cere să citeşti printre rânduri, este un poster care îţi cere să citeşti zona ca un negativ fotografic a afișului. Probabil posterul care dă cea mai mare bătaie de cap în 2015.

Jurassic World

Înainte să fie lansat vreun trailer, clip sau poster, acesta a fost primul dinozaur din noua generație care ni s-a dezvăluit: un Raptor desenat manual, învăluit în întuneric, cu aluzii la ce ne-am putea aştpta să apară pe fundal.

A generat mai multă agitație decât un Indominus Rex într-un magazin de porţelanuri.

Love

Creat special pentru acest poster, această imagine suculentă a unui sărut în trei arată doar o fracţiune din litrii de fluide corporale schimbate în strigătorul la cer film erotic al lui Gasper Noé.

Labirintul: Încercările focului

Portocaliul este o culoare rușinos de populară printre echipele de marketing ale designerilor de postere, dar apreciem acest efort inteligent pentru „Încercările focului”, care deschide simultan vastele uși ale labirintului original și sugerează încercările ce urmează, într-un amestec studiat de simetrie și apocalipsă.

Macbeth

Era logic ca unul dintre cele mai frumoase filme ale anului să aibă un poster frumos. Acest tip de poster cu toate elementele principlale ale filmului băgate pe silueta personajului principal a fost foarte rar folosit cu atâta succes.

Sicario: Asasinul

Este un design uluitor de la L&A Associates, ilustrat în stilul Lotería Card – un joc de cărți popular în America Latină. Es hermoso, ¿no?

Spioana

Pentru mulţi este cel mai amuzant poster al anului. La puţin timp după ce James Bond a apărut într-un pulover pe gât în primul poster al filmului „Spectre”, Jason Statham a răspuns aidoma în „Spioana”. Din fericire, brațul lui Statham a fost complet refăcut în acest poster.

Tangerine

Seninătatea calmă a acestui poster contrazice acțiunea sălbatică şi continuă a celei mai bune comedii–thriller a anului despre răzbunarea unui transexual. Un etern apus de soare tipic pentru Los Angeles aprinde cerul, evocând cadrul de basm al filmului, fără să dezvăluie cât de nebun devine.

Vestul liniştit

Serigrafia e o temă vizuală comună a posterelor din acest an, după cum reiese din acest poster al „Vestului liniştit” interzis sub 15 ani din cauza violenţei. Fassbender pare atât de dur şi de hotărât.

Vizualizări: 1533 | Adăugat de: DodyGeo | Tag-uri: The Ant Man, Spiana, The Revenant, love, Martianul, Ex Machina | Evaluare: 5.0/2
Total comentarii : 0
ComForm">
avatar