menu
person

Il buono, il brutto, il cattivo 1966
[ · Captură ecran ]2015-02-03, 10:49 PM

Cel Bun, cel rãu, cel urât, scris de Agenore Incrocci, Furio Scarpelli, Luciano Vincenzoni si Sergio Leone este cel de-al treilea si ultimul film western din trilogia spaghetti a lui Clint Eastwood.


Regizorul Sergio Leone înlocuieste crezul puritan al dreptãtii, atât de arhicunoscut în orice western Hollywood, cu un punct de vedere cinic si prãfuit asupra mortii si moralitãtii, exemplificat de un grup de banditi fãrã scrupule care se vor întrece în a descoperi o comoarã îngropatã într-un mormânt fãrã nume.


Lui Clint Eastwood, evident (si nu tocmai) “Cel Bun”, si iremediabilului (dar cu unele dubii) “Cel Rãu” Lee Van Cleef, li se alãturã un adevãrat veteran al westernului, Eli Wallach, cu sigurantã (sau poate nu) “Cel Urât”.

Intriga complexã, presãratã din belsug cu trãdãri si dueluri sângeroase, îsi croieste drum prin Rãzboiul Civil American, pentru a se sfârsi într-un veritabil dans al mortii.


Fãrã îndoialã, cel mai important western italian, acest clasic al anului 1966 aduce cu sine si o coloanã sonorã inegalabilã, semnatã de Ennio Morricone.


Un film care nu ar trebui în ruptul capului să lipsească din colecția ta!

Categorie: Western | Adăugat de: DodyGeo™ | Tag-uri: Il buono, cele mai tari filme online, il brutto, filme online gratis, selectie de filme online, filme online cu subtitrare, il cattivo 1966, videoclip
Vizualizări: 7299 | Descărcări: 0 | Comentarii: 3 | Evaluare: 4.0/28
Total comentarii : 3
avatar
0
1
nu pot viziona acest film
avatar
0
2
nu pot viziona acest film
avatar
0
3
cum ii dau play?
ComForm">
avatar